airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nyheder fra myndigheder

Her kan du læse nyheder kun om COVID-19 fra myndigheder.
Dato 4. juni 2021

Vaccinationsattest@nanoq.gl er ude af funktion

Der er opstået problemer med ekspeditionen af anmodninger om vaccinationsattester. Vaccinationsattest@nanoq.gl kan derfor ikke benyttes.

Se nyhed
Dato 4. juni 2021

Mulighed for vaccinationsattest for udrejsende

Hvis du planlægger at rejse ud af landet, kan du anmode Coronasekretariaet om at få udstedt en vaccinationsattest som bevis og dokumentation for, at du er blevet vaccineret mod covid-19.

Se nyhed
Dato 2. juni 2021

Vi er mange, der ønsker vaccinen, men lige nu er fokus på at få vaccineret de ældste

Vaccinationsstederne melder, at der er stor fremmøde blandt de målgrupper, der er under aldersgruppen 50 +. De er forståeligt interesseret i at få tilbudt vaccinen og alle de fordele, der kommer af at være vaccineret. Men myndighederne må frabede personer uden for målgruppen at møde op. Fokus er lige nu udelukkende på de 50+ årige.

Se nyhed
Dato 31. maj 2021

Vaccinationer i Nuuk samt Ilulissat og bygder

I perioden fra den 1. til 8. juni gennemføres der den største vaccinationsrunde med Modernas vaccine i Nuuk og Ilulissat for borgere over 50 år og for borgere over 18 år i bygderne omkring Ilulissat.

Se nyhed
Dato 29. maj 2021

Vaccinationer i Nuuk påbegyndes tirsdag den 1. juni

På grund af de nye smittetilfælde med Covid-19 i Nuuk, er det blevet besluttet at fremskynde vaccinationsplanen for alle borgere i Nuuk, der er 50 år og ældre (årgang 1971 og op). Vaccinationerne påbegyndes tirsdag den 1. juni.

Se nyhed
Dato 23. maj 2021

En fjerdedel af målgruppen er vaccineret nu

Når vi går ind i næste uge, så påbegyndes vaccinationerne af målgruppen over 18 år i Uummannaq, Kangaatsiaq og de tilhørende bygder - derudover tilbydes vaccinen også i Aasiaat, men i denne omgang kun til borgere over 50 år. Der vil udelukkende blive tilbudt vaccination med vaccinen fra firmaet Moderna.

Se nyhed
Dato 21. maj 2021

Plan for vaccination mod Covid-19 sommeren 2021

Overordnet plan
I slutningen af maj og begyndelsen af juni vil der blive tilbudt 1. vaccination i Uummannaq og Upernavik samt tilhørende bygder. I samme periode forventes det, at der foretages vaccinationers i de resterende bygder samt Kangaatsiaq.

Se nyhed
Dato 10. maj 2021

Sydgrønland tilbydes vaccine på ny

Vaccination mod covid-19 tilbydes både til borgere der skal re-vaccineres og, på grund af den lave tilgang i april, tilbydes det også til de borgere, der ønsker deres første vaccinations stik.

Se nyhed
Dato 5. maj 2021

Tasiilaq, Qaanaaq og tilhørende bygder tilbydes vaccine

Om to uger vil hele den voksne befolkning i Østgrønland samt Qaanaaq og bygder være blevet tilbudt første stik med en covid-19 – vaccine med undtagelse af gravide og ammende. Det vil for den enkelte give en stor beskyttelse mod covid-19. For at undgå epidemier i disse områder er det også afgørende, at så mange som muligt vaccineres. Det vil være et kæmpe skridt i den rigtige retning og give yderligere åbning af landets grænser.

Se nyhed
Dato 4. maj 2021

Covid-19 vaccinen fra Johnson & Johnson kommer ikke i brug

Vaccinen fra Johnson & Johnson er sat i forbindelse med meget sjældne, men alvorlige bivirkninger. Derfor har Sundhedsstyrelsen i Danmark besluttet at vaccinen fra Johnson & Johnson ikke skal indgå i det danske vaccinationsprogram. Den kommer heller ikke til at blive anvendt i Grønland.

Se nyhed
Dato 27. april 2021

Re-vaccination i Maniitsoq og Kangerlussuaq

De fleste borgere, der har modtaget første stik skulle gerne være indkaldt til revaccination i både Maniitsoq og Kangerlussuaq. Er man ikke blevet indkaldt til revaccination kan man i:

Se nyhed
Dato 21. april 2021

Nu starter vaccinationerne i Østgrønland

På torsdag, den 22. april, er vaccinationsholdet i Ittoqqortormiit og alle borgere over 18 år tilbydes og opfordres til at takke ja til vaccinationen. Vaccinen der anvendes er Moderna som hjælper mod et alvorligt covid-19 sygdomsforløb.

Se nyhed
Dato 13. april 2021

I Grønland vaccineres med vacciner fra Moderna og Pfizer-BioNTech

Der har i den senere tid været en del omtale af, at nogle borgere i Danmark og andre steder har fået alvorlige blodpropper efter vaccination mod Covid-19. Det drejer sig imidlertid alle om borgere, der er blevet vaccineret med Covid-19 vaccinen fra firmaet AstraZeneca. Denne vaccine har slet ikke været anvendt i Grønland.

Se nyhed
Dato 9. april 2021

Vaccinationskaravane til Sydgrønland

Vaccinationskaravanen kommer fra starten af næste uge til Sydgrønland og det bliver med en stram og ambitiøs tidsplan, da vaccinen skal distribueres og administreres 14 forskellige steder på bare 9 dage. Vaccinen tilbydes til alle borgere over 18 år.

Se nyhed
Dato 6. april 2021

Borgere ved indgangen til Grønland tilbydes vaccine

I morgen, onsdag den 7. april, tilbydes alle borgere over 16 år i Kangerlussuaq vaccination mod corona. Allerede dagen efter kan vaccinationskaravanen findes i Maniitsoq, hvor det er alle borgere på 50 år og derover der tilbydes vaccinen.

Se nyhed
Dato 29. marts 2021

Plan for vaccination mod Covid-19 i april og maj måned 2021

På grund af færre leverancer af vacciner til Danmark og midlertidigt stop for brug af AstraZeneca vaccinen, vil Grønland få færre vacciner end oprindeligt forventet i den kommende fremtid. Der forventes dog fortsat stabile leverancer, så vaccinationsprojektet kan fortsætte, men i en lavere hastighed.

Se nyhed
Dato 12. marts 2021

Revaccinationer i Qeqertarsuatsiaat, Paamiut og Qaqortoq

Indbyggerne i Qeqertarsuatsiaat, Paamiut og Qaqortoq, som har fået deres første vaccination mod corona, tilbydes revaccination i næste uge.

Se nyhed
Dato 9. marts 2021

Tilbud om re-vaccination mod corona i Nuuk

Onsdag 10. marts og torsdag 11. marts 2021

Se nyhed
Dato 23. februar 2021

Alle på 65 år og ældre tilbydes vaccination i Qaqortoq

Er du bosiddende i Qaqortoq? Er du fyldt 65 år? Så er det på torsdag den 25. februar du skal vaccineres.

Se nyhed
Dato 19. februar 2021

Nuuk: Tilbud om vaccination mod corona

Det er nu igen muligt for alle borgere over 65 år, med folkeregisteradresse i Grønland at blive vaccineret. Find din fødselsdag og se hvornår du kan blive vaccineret.

Se nyhed
Dato 16. februar 2021

Qeqertarsuatsiaat: Tilbud om vaccination mod corona

Onsdag 17. februar 2021. Det er muligt for alle borgere, der er fyldt 16 år og med folkeregisteradresse i Grønland at blive vaccineret mod Corona.

Se nyhed
Dato 15. februar 2021

Paamiut: Tilbud om vaccination mod corona

Tirsdag den 16. februar 2021. Det er muligt for alle borgere på 65 år og ældre med folkeregisteradresse i Grønland at blive vaccineret mod corona.

Se nyhed
Dato 10. februar 2021

Alle over 65 år med adresse i Nuuk tilbydes vaccine i disse dage

Er du født før 1. marts 1956 og har folkeregisteradresse i Nuuk eller er du førstegangsvaccineret i januar, så har du i disse dage mulighed for at få din coronavaccine. Alle borgere på 65 år og ældre med folkeregisteradresse i Grønland tilbydes corona vaccination fra tirsdag den 9. februar til torsdag den 11. februar. Vaccinationen finder sted i gymnastiksalen på USK.

Se nyhed
Dato 4. februar 2021

Planlagte COVID-19 vaccinationer i februar og marts

Myndighederne modtager mange henvendelser omkring vaccinationsplanlægningen og status heraf – for at imødekomme nogle af henvendelserne, er her, hvad vi ved indtil videre. Vaccineplanen for de næste to måneder skal dog læses med forbehold for ændringer, da vaccineleverancerne stadigvæk er usikre.

Se nyhed
Dato 26. januar 2021

Vaccine: Endnu en forsyning modtaget

Grønland har modtaget endnu en forsyning af vaccinationer fra producenten Pfizer/BioNTech, og overgår dermed til næste fase af vaccinationsstrategien. Den nye forsyning består af 975 doser og vil blive distribueret i henhold til den allerede fastlagte vaccinationsstrategi, der er baseret på en risikovurdering ud fra internationale standarder og erfaringer. Disse viser, at alder er den væsentligste risikofaktor, hvorfor ældre borgere prioriteres højest.

Se nyhed
Dato 18. januar 2021

Stor efterspørgsel efter vaccinationer mod COVID-19

Sundhedsvæsenet oplever stor efterspørgsel fra borgere om, hvornår det bliver deres tur til vaccination. Borgere i Nuuk og Ilulissat som endnu ikke er blevet vaccineret henvises til at afvente henvendelse fra Sundhedsvæsenet eller kommunen, når en ny sending er modtaget.

Se nyhed
Dato 14. januar 2021

Vaccinationer i Qaqortoq udskydes til uge 4 på grund af dårligt vejr

De vacciner der skulle have været til Qaqortoq onsdag, har desværre ikke kunne komme frem på grund af vejret.

Se nyhed
Dato 13. januar 2021

Næste fase af vaccinationsstrategien påbegyndes

I dag har vi modtaget den anden forsyning af vacciner fra Danmark, fra producenten Pfizer/BioNTech og dermed kan næste fase af vaccinationsstrategien påbegyndes.

Se nyhed
Dato 8. januar 2021

1 års dagen efter modtagelse af de første oplysninger om Covid-19

I dag er det 1 år siden selvstyret første gang modtog oplysninger fra WHO om Covid-19, og det er derfor meget passende at gøre status på hvor langt vi er nået siden da.

Se nyhed
Dato 3. januar 2021

De første vacciner

Mandag morgen, den 4. januar 2021, vil den første borger i Grønland modtage vaccine imod den virus der forårsager sygdommen Covid-19. Dette markerer samtidig starten på vaccinationer med den begrænsede mængde vacciner der blev modtaget mellem jul og nytår.

Se nyhed
Dato 29. december 2020

Covid-19-vacciner ankommet til Grønland

De første vacciner er landet.

Se nyhed
Dato 2. december 2020

Du kan stadig nå det

Som tidligere meldt ud, tilbydes der i år influenza-vaccinationer til en bredere gruppe end sædvanligt på grund af den nuværende Covid-19 pandemi. Tilbuddet om influenza vaccine prioriteres til personer over 65 år, personer med visse kroniske sygdomme, gravide samt sundheds- og plejepersonale – datoen er flyttet fra 1. december til den 11. december, herefter vil der åbnes op for vaccination af andre grupper og interesserede.

Se nyhed
Dato 14. oktober 2020

Influenza vaccination i en tid med Covid-pandemi

I efteråret 2020 udvides anbefalingerne for influenza-vaccinationer til en bredere gruppe en sædvanligt på grund af den nuværende Covid-19 pandemi. Influenza udgør en særlig risiko for mange af de personer, der også er i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb, hvis de bliver syge med Covid-19.

Se nyhed
Dato 1. maj 2020

Udvidelse af vaccinationsprogrammet

Naalakkersuisut har i samarbejde med landsapoteket og landslægeembedet udvidet vaccinationspakken i Grønland med henblik på at reducere antallet af sårbare patienter, der rammes af andre alvorlige infektionssygdomme, og dermed medvirke til at forhindre et overbelastet sundhedsvæsen under et udbrud af coronavirus.

Se nyhed