airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Midlertidige restriktioner ved forsamlinger m.v. forlænges

Naalakkersuisut har foretaget nogle tilpasninger i bekendtgørelsen vedrørende midlertidige restriktioner ved forsamlinger m.v. og forlænget den frem til 31. januar 2021.
31. juli 2020


Kim & Henrik
Den reviderede bekendtgørelse fastholder de grundlæggende sundhedsfaglige principper fra den eksisterende bekendtgørelse.

Dog er der foretaget enkelte præciseringer og her er de ting, du skal være opmærksom på.
  • Den gælder ikke for private og offentlige dagtilbud, skoler, uddannelsesinstitutioner m.v.
  • Forbuddet mod deltagelse fra andre kommuner til arrangementer omfatter også deltagelse fra andre lande nu.
  • Forbuddet mod deltagelse fra andre lande og kommuner dækker også over arrangementer som kurser, seminarer og lignende. Det er muligt at afholde offentlige arrangementer inden for gældende kommunegrænser med visse begrænsninger. Det er arrangørens ansvar at sikre, at der ikke sker deltagelse fra personer fra andre kommuner, eller at der opfordres hertil.
  • Der kan stadig afvikles kurser med eksterne undervisere, så længe deltagerne er fra samme kommune
  • Derudover er der indsat en præcisering om, at lokaler, der ikke er godkendt af brandmyndighederne, maksimalt må tillade adgang for 1 person pr. 4 m2 gulvareal.
  • Antalsbegrænsningerne gælder stadig. Der må maksimalt være 100 personer til et indendørs arrangement såfremt at reglerne om belægning i selve lokalet på maksimalt 50% af det tilladte også overholdes. Til udendørs arrangementer må der maksimalt være 250 personer.
  • Bekendtgørelsen er gældende til og med 31. januar 2021

For yderligere oplysninger kan kommunikationsansvarlig i Corona Sekretariatet Emil Stach kontaktes ved at ringe til tlf. nr.: 34 67 23 , eller ved at sende en e-mail: stach@nanoq.gl