airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Hvis din test er positiv

Hvis din test er positiv, er du smittet med ny coronavirus. Du skal derfor straks gå i selvisolation for at undgå, at du smitter andre. Det betyder også, at du skal holde afstand til de personer, du bor sammen med.
Selvisolation

Hvis din test er positiv, skal du - uanset om du har symptomer eller ej:

  • Straks gå i selvisolation
  • Være særligt opmærksom på hygiejne og rengøring

Hvordan du får svar

Hvis du er blevet testet positiv for ny coronavirus, vil du blive ringet op af Landslægeembedet. Desuden vil Coronasekretariatet under Landslægeembedet kontakte dig inden for 24 timer med henblik på opsporing af dine nære kontakter, det vil sige de personer, som du kan have smittet.

Transport, hvis du er testet positivt

Husk, at du ikke må tage offentlig transport.

Brug af mundbind

Brug et CE-mærket mundbind, hvis du undtagelsesvis er nødt til at bryde din selvisolation kortvarigt, f.eks. i forbindelse med at du skal på hospitalet.

Læs mere om ”Brug af mundbind”

Hvornår kan du ophæve din selvisolation?

Ved symptomer
Du regnes for smittefri og kan ophæve din selvisolation 3 døgn efter, at dine symptomer er forsvundet. Du kan også ophæve din selvisolation efter 10 dages sygdom, hvis du føler dig betydeligt bedre og kun har milde restsymptomer, såsom tab af smags- og/eller lugtesans, let hoste, hovedpine, træthed m.v. Det kræver dog, at du forinden har været feberfri i 3 døgn (uden brug af febernedsættende medicin, som f.eks. paracetamol).

Hvis du har nedsat immunforsvar kan du ophæve din selvisolation 20 dages sygdom, hvis du har varet feberfri i 3 døgn.

Ingen symptomer
Hvis du ikke har haft symptomer, kan du ophæve din selvisolation 10 døgn efter, at din test blev taget.

Hvis du er vaccineret

Selvom du er vaccineret, skal du følge de samme smitteforebyggende anbefalinger, som hvis du ikke var.

Du skal altså fortsat gå i selvisolation, være særligt opmærksom på hygiejne og rengøring og sørge for at opsporing af dine nære kontakter. Det skyldes, at vaccinerne ikke er 100 procent effektive, og der er derfor en lille risiko for, at man kan blive smittet og syg med COVID-19, selvom man er fuldt vaccineret.

Læs også
Opdateret: 29. marts 2021