Personer med særlig risiko for alvorligere sygdom

Følgende personer er i særlig risiko for alvorligere sygdom og skal derfor få foretaget en PCR-test, hvis de er nærkontakt til en smittet. Læs mere om, hvornår man er nærkontakt, her.

  • Personer i alderen 80 år eller ældre. Der gælder uanset om man er frisk og rask eller har kroniske sygdomme og tilstande.
  • Personer i alderen 65-79 år. Mange friske og raske personer i aldersgruppen er ikke i øget risiko, men personer med fx kroniske sygdomme eller mental og fysisk svækkelse mv. er i risiko for alvorligere sygdom.
  • Personer under 65 år. Meget få er i øget risiko, men personer i aldersgruppen med visse kroniske sygdomme, svært kontrollerbare kroniske sygdomme, overvægt med BMI på 35 eller over, og/eller nedsat immunforsvar menes at være i øget risiko. For flertallet af de yngre personer i denne gruppe, er der tale om en mindre øget risiko.
  • Visse børn og unge med kronisk sygdom. De børn og unge, som kan have en øget risiko, er typisk de børn, hvor der også inden COVID-19-epidemien, var særlige forholdsregler, fx særlige forhold i forbindelse med skolegang/dagtilbud. Disse børn følges typisk i specialambulatorier.
  • Beboere på alderdomshjem og ældrekollektiver. Beboere i plejeboliger er i øget risiko, da de oftest er ældre og har kroniske sygdomme, dårlig funktionsevne og skrøbeligt helbred.
  • Gravide. Gravide betragtes som værende i øget risiko ud fra et hensyn til både den gravide og det ufødte barn.

Sidste opdateret