Hvis du får symptomer

De typiske symptomer på COVID-19 ligner de symptomer, du kender fra f.eks. forkølelse og influenza:

  • Feber
  • Tør hoste
  • Vejrtrækningsbesvær
  • Træthed
  • Tab af smags- og lugtesans
  • Ondt i halsen
  • Løbende eller tilstoppet næse

Nogle kan også opleve andre symptomer som f.eks. kvalme og opkast.

Symptomerne kan variere fra person til person, og symptomerne, f.eks. om man har feber eller ej, kan ikke bruges til at udelukke, at man har COVID-19.

Hvis du får symptomer på COVID-19, skal du forholde dig som om, at du er smittet med coronavirus, indtil du kan raskmeldes.

Hvis du får symptomer på COVID-19, bør du:

Hvis du er i særlig risiko for et alvorligere forløb, anbefales du at blive PCR-testet. Hvis du ikke er i særlig risiko, anbefales du selvtest (antigentest)

Brug et CE-mærket mundbind, hvis du undtagelsesvis er nødt til at bryde din isolation kortvarigt.

Du bør ringe til dit lokale sundhedsvæsen, hvis dine symptomer forværres i betydelig grad under isolation i hjemmet.

Du bør ringe til dit lokale sundhedsvæsen, hvis du har symptomer på COVID-19 og er i risikogruppen for alvorligere sygdom. Læs mere om hvem der er i risikogruppen her.

Sundhedspersonalet vil vurdere, om du bør undersøges af en sundhedsperson med det samme. Hvis sundhedspersonalet vurderer, at der er behov for det, vil du blive tilbudt en undersøgelse samme dag. Sundhedspersonalet vil informere dig om, hvordan og hvor undersøgelsen vil foregå.

Når du er vaccineret, skal du følge de samme smitteforebyggende anbefalinger, som andre borgere. Du bør altså fortsat reagere, hvis du får symptomer på COVID-19, herunder gå i isolation og være særligt opmærksom på hygiejne og rengøring.

Det skyldes, at vaccinerne ikke er 100% effektive, og at der derfor er en lille risiko for, at man kan blive smittet med COVID-19, selvom man er fuldt vaccineret. Desuden er det endnu ikke dokumenteret, om vaccination forebygger, at den vaccinerede kan bære virus og dermed smitte videre til andre, uden selv at få symptomer.

Sidste opdateret