Betingelser for indrejse til Grønland

For at rejse ind i Grønland skal du enten være færdigvaccineret eller bosiddende i Grønland eller på vej til at flytte til Grønland.

Når du skal rejse ind i Grønland, skal du huske følgende:

  • Udfylde og indsende SUMUT-blanket: www.sumut2020.gl
  • Medbringe kvittering for udfyldt SUMUT-blanket (enten printet eller på mail) og kunne fremvise denne, når personale efterspørger
  • Have en negativ COVID-19 PCR-test fra et nordisk land, der er max 72 timer gammel på afrejsetidspunktet, og medbringe dokumentation for testen
  • Medbringe mundbind til rejsen og bære det under rejsen, på fly og i lufthavnen

Hvem kan rejse ind i Grønland:

Personer, der er 2 år eller ældre, skal kunne dokumentere en af tre følgende ting, for at komme med et fly til Grønland:

  • Er du bosiddende i Grønland, skal du dokumentere det med fremvisning af en bopælsattest. Du kan hente din bopælsattest på sullissivik.gl
    • Er du ved at flytte til Grønland, kan du kunne dokumentere, at du har arbejde eller bolig i Grønland. Her kan du for eksempel bruge en lejekontrakt, en ansættelseskontrakt eller et brev fra din kommende arbejdsgiver.
  • Er du ikke bosiddende i Grønland og er 15 år eller ældre, skal du være færdigvaccineret mod COVID-19 og kunne fremvise dokumentation herfor. Man betragtes som færdigvaccineret 14 dage efter, at man har modtaget sidste stik.
  • Er du ikke bosiddende i Grønland og er mellem 2 og 14 år, skal du kunne fremvise en negativ PCR-test, som er højst 72 timer gammel på afrejsetidspunktet.

Derudover skal du opfylde krav om negativ PCR-test, der er højst 72 timer gammel, samt kunne fremvise kvittering for at have udfyldt og indsendt Sumut-blanketten.

Hvis du er tidligere smittet med COVID-19 og kan fremvise dokumentation for et positivt testresultat foretaget ved PCR-test, som på indrejsetidspunktet er mindst 14 dage gammelt og højst 12 uger gammelt, omfattes du af samme regler som færdigvaccinerede.

Personer på skibe, der ankommer til en havn i Grønland, og som går i land, anses som indrejsende, hvis skibet inden for 14 dage før ankomst til Grønland har anløbet udenlandsk havn, herunder havn i Danmark eller Færøerne, eller som har fået personer ombord fra disse steder.

Personer som bliver ombord på skibet, mens det ligger i havn i Grønland, er omfattet af kravet om brug af mundbind eller visir, hvis de er i kontakt med personer fra land indenfor 2 meters afstand.

Personer ombord på skibe, der ikke har anløbet udenlandsk havn, herunder havn i Danmark eller Færøerne, inden for 14 dage før ankomst til Grønland, anses for ikke at være smittet med COVID-19 medmindre de udviser symptomer.

Passagerskibe, herunder krydstogtskibe og lystfartøjer, må ikke ankomme til Grønland, hvis de inden for 14 dage før ankomst har anløbet udenlandsk havn, herunder havn i Danmark eller Færøerne, eller som har fået personer ombord fra disse steder.