Indenrigsrejser i Grønland

Hvis du rejser fra en by eller bygd til et andet sted inden for landets grænser, skal du være *færdigvaccineret eller have en negativ test, der er højst 48 timer gammel.

Det er ejeren af transportmidlet, der skal sikre, at alle rejsende overholder reglerne.

Uvaccinerede personer over 2 år, der rejser fra en by eller bygd, hvor det ikke er muligt at blive testet, skal gå i karantæne på destinationen i 14 dage, eller indtil de er testet negative. Er der ikke mulighed for at blive testet på destinationen, varer karantænen i 14 dage.

Hvis du er i karantæne, må du ikke deltage i arrangementer eller forsamlinger. Du må godt tage hen og blive testet og gå i dagligvarebutikker for at foretage nødvendige indkøb, hvis du bruger mundbind eller visir.

Børn under 2 år er fritaget for kravet om test ved udrejse.

Hvis du er tidligere smittet med COVID-19 indenfor de seneste 12 uger, og du kan dokumentere dette, omfattes du af samme regler som færdigvaccinerede.

Fartøjer i rutefart

Der skal bæres mundbind ombord på passagerskibe i rutefart i hele Grønland.

Rejser inden for landets grænser

Rejse fra et sted hvor man kan testes
Fri rejse
Rejser fra et sted hvor man ikke kan testes
Fri rejse
Rejse fra et sted hvor man kan testes
Krav om test (<48 timer)
Rejser fra et sted hvor man ikke kan testes
Karantæne ved ankomst

*Færdigvaccineret: Personer der har modtaget et fuldt vaccinationsforløb, eksempelvis to stik med Pfizer eller Moderna-vaccinen eller ét stik med Johnson&Johnson-vaccinen, regnes som færdigvaccineret. På nuværende tidspunkt er der ikke nogen øvre grænse for, hvor længe siden det er, at man blev færdigvaccineret. Der er således på nuværende tidspunkt ikke noget krav om, at man har fået en boostervaccination.

Tidligere smittet: Man sidestilles med færdigvaccinerede i forbindelse med indenrigsrejser, hvis man kan dokumentere, at man har været smittet med/testet positiv for COVID-19 for tidligst 14 dage og højst 12 uger siden.

Steder, hvor det er muligt at blive testet: Nuuk

Sidste opdateret