Før din rejse til Grønland

Der er pr. 26. januar 2022 og frem ikke længere krav om fremvisning af negativ PCR-test ved indrejse til Grønland.

Man betragtes som færdigvaccineret straks efter, at man har et fuldt vaccinationsforløb, eksempelvis to stik med Pfizer eller Moderna-vaccinen eller ét stik med Johnson&Johnson-vaccinen. På nuværende tidspunkt er der ikke nogen øvre grænse for, hvor længe siden det er, at man blev færdigvaccineret. Der er således på nuværende tidspunkt ikke noget krav om, at man har fået en boostervaccination. Man skal kunne dokumentere sin vaccinationsstatus.

Er du færdigvaccineret, behøver du ikke gå i hjemmekarantæne ved ankomst til Grønland. Du skal kunne dokumentere din vaccinationsstatus ved forespørgsel.

Hvis du tidligere er smittet med COVID-19 og kan fremvise dokumentation for et positivt testresultat foretaget ved PCR-test, som på afrejsetidspunktet er mindst 14 dage gammelt og højest 12 uger gammelt:

  • Omfattes du af samme regler som færdigvaccinerede, dvs. du ikke er omfattet af karantænekrav.

Godkendt dokumentation for tidligere smitte er en udskrift fra det grønlandske sundhedsvæsen eller en PCR-test fra et nordisk land (Danmark, Sverige, Norge, Finland, Færøerne og Island), UK, et land i EU eller EFTA (Liechtenstein og Schweiz).

Anmod om immunitetsattest her.

Hvis dit testresultat er positivt inden afrejse, skal du:

  • Ikke møde op i lufthavnen
  • Gå direkte i isolation og følge lokale retningslinjer for smittede med COVID-19
  • Selv betale eventuelle ekstraudgifter
  • Først rejse til Grønland, når du har været symptomfri i mindst 2 døgn, og der er gået mindst 14 dage siden den positive test.

Din billet vil kunne ombookes til en anden dato, hvor du opfylder betingelserne for indrejse.

Har du symptomer på COVID-19 er det vigtigt, at du ikke møder op i lufthavnen. Du vil blive afvist ved gaten, såfremt du udviser symptomer. Læs mere om ”Hvis du får symptomer

Vi anbefaler, at du medbringer mundbind til lufthavnen, da du skal bære mundbind under din rejse, både ombord på flyet og i lufthavne. Det gælder for alle over 12 år samt kabinepersonalet, med få undtagelser.

Der henvises i øvrigt til Selvstyrets bekendtgørelse om betingelser for rejse til og i Grønland, som du finder her:

Selvstyrets bekendtgørelse om betingelser for rejse til og i Grønland.

Sidste opdateret