Før din rejse til Grønland

Som indrejsende skal du have udfyldt og fået kvittering for en Sumut-blanket: www.sumut2020.gl

Sumut-blanketten gælder alle passagerer, også færdigvaccinerede personer.

Formålet med Sumut-blanketten er at indsamle informationer om alle indrejsende, så Landslægeembedet kan anvende informationerne i forbindelse med smittesporing, hvis det bliver nødvendigt. Det er derfor vigtigt, at alle oplysningerne i Sumut-blanketten er så præcise som muligt, herunder rejsedatoer, opholdssted og telefonnummer.

Du skal have købt en billet, før du kan udfylde Sumut-blanketten, da bookingnummeret skal bruges i blanketten.

Samtykke

Du kan vælge at indlevere din Sumut-blanket via Rigshospitalet. Hvis du sender den til Rigshospitalet, giver du samtykke til, at Rigshospitalet kan dele dine testresultatet med Air Greenland. Air Greenland får oplyst navn, testresultat og test-ID. Listen sendes sikkert, og Air Greenland sletter listen efter brug.

Kvitteringsmail

Når du har udfyldt din Sumut-blanket, vil du modtage en kvitteringsmail, som du skal bruge under din rejse. Kvitteringsmailen kan fremvises elektronisk eller printet til personalet i lufthavnen ved check-in. Derfor skal du dobbelttjekke, at dine oplysninger stemmer overens med din rejseplan.

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål til udfyldelse af Sumut-blanketten:

 • Kontakt 80 11 00
 • Skriv til corsek@nanoq.gl

Har du brug for adgang pc, internet, printer mm., kan du:

 • Henvende dig til dit nærmeste grønlandske hus. Find kontaktoplysninger på www.groenlandskehuse.dk
 • Henvende dig til Grønlands Repræsentation på tlf. +45 3283 3800 og aftale et mødetidspunkt to dage i forvejen.

Krav

For at kunne rejse ind i Grønland, skal du kunne fremvise en negativ COVID-19-test. Testen skal være en PCR-test og må maksimalt være 72 timer (3 dage) gammel på afrejsetidspunktet.

Bestil test

Der tilbydes test overalt i Danmark. De offentlige teststeder er godkendte og anbefales. Bemærk at nogle private teststeder er godkendt, men kan opkræve betaling, som du selv skal betale.

Du kan finde et testcenter i Danmark ved brug af følgende link: Testcentre i Danmark

Vær opmærksom på, at ikke alle testcentre tilbyder PCR-test.

Vi skal gøres opmærksom på, at det periodevis kan være svært at få tid til test, grundet stor efterspørgsel og lange ventetider.

Bestil test via Rigshospitalet

Skal du til Grønland, kan du bestille tid til test igennem Rigshospitalet (gronland-corona.rigshospitalet@regionh.dk)

Følgende skal fremgå af din bestillingsmail til Rigshospitalet:

 • Kvitteringsmail for udfyldt SUMUT-blanket
 • Navn
 • CPR-nummer
 • Telefonnummer, som virker i Danmark
 • Aktiv mailadresse
 • Afrejsedato til Grønland
 • Om du selv vil bestille tid til testning på www.coronaprover.dk (kræver NemId), eller om Rigshospitalet skal bestille tid og sted for test til dig. Hvis sidstnævnte, skal du sende en mail og angive hvilken testdato og hvilket teststed, du ønsker. Herefter sender Rigshospitalet en mail til dig til den mailadresse, du har oplyst, med oplysninger om tid og sted for test.

Resultat og svartid

Du kan se dit testresultat på www.sundhed.dk

Hvis du selv bestiller en test udenom Rigshospitalet, f.eks. på www.coronaprover.dk, gennem din egen læge eller hos et af de private testcentre, så er du selv ansvarlig for at:

 1. Fremskaffe kvitteringen for det negative testresultat
 2. Sikre, at testsvaret når frem inden din afrejse.

Testresultatet skal indeholde følgende oplysninger:

 • “Testet for COVID-19”. NB. Det må ikke være en antistof-test.
 • Dit navn
 • Fødselsdato
 • Testdato
 • Testresultat

Svartiden afhænger af, om testen er bestilt via Rigshospitalet eller ej, samt hvor den er udført i Danmark.

Air Greenland får en liste fra Rigshospitalet med testsvar for dem, der har bestilt test via Rigshospitalet. Her kan de slå dit testsvar op i, når du møder op ved check-in. Det er således en løsning for dig, der ikke har NEM-ID og derfor ikke selv kan fremvise testsvar.

Bemærk, hvis du ikke kan fremvise et negativt testresultat inden afrejse, er du selv ansvarlig for at dække meromkostningerne.

Test for udenlandske rejsende

Vi gør opmærksom på, at Grønland har andre indrejseregler end Danmark.

Ved indrejse til Grønland er kravene til test følgende:

 • Testen skal være udført på en offentlig klinik eller en godkendt privat klinik i et nordisk land (Danmark, Sverige, Norge, Finland, Færøerne og Island).
 • Testen skal være en PCR-RNA, RT-PCR eller SARS-CoV-2-test (Ved PCR-test podes man som regel i halsen. Det må ikke være en antigentest, hvor man som regel podes i næsen).
 • Testen må ikke være mere end 72 timer (3 dage gammel) ved afrejsetidspunkt. Rejser man gennem fra et karantæneland, så er der yderligere krav om, at en test foretages max 2 dage før indrejse til Danmark. Se mere på coronasmitte.dk

Rejsende fra lande uden for Rigsfællesskabet skal selv bestille tid til test i et af de nordiske lande og fremskaffe et negativt testresultat fra en PCR-test.

Testresultatet skal være skrevet på grønlandsk, dansk eller engelsk.

De tidsmæssige krav for testresultatet skal stemme overens med, at de rejsende kan nå at blive testet i eget land og stadig nå forbindelser i Danmark videre til Grønland inden for 3 dage. Kan dette ikke lade sig gøre, skal der indregnes tid i rejseplanen til at blive testet i Danmark.

Rejsende fra andre steder end Rigsfællesskabet kan ikke bruge de offentlige testtelte (Nationale testcentre inkl. teststed i Kastrup Lufthavn eller hospitalstelte), da ingen af disse udsteder certifikat for testresultat til de rejsende. Et certifikat kræves ved check-in hos Air Greenland.

Man betragtes som færdigvaccineret 14 dage efter, at man har modtaget sidste stik. Man skal kunne dokumentere dette.

Selvom du er færdigvaccineret, skal du stadig fremvise kvittering for Sumut-blanket og dokumentation for en negativ COVID-19 test, som højest er 72 timer (3 dage) gammel ved afrejsetidspunkt. 

Er du færdigvaccineret, behøver du ikke gå i hjemmekarantæne ved ankomst til Grønland og heller ikke at tage en re-test efter ankomst. Du skal kunne dokumentere din vaccinationsstatus ved forespørgsel fra personale.

Som udgangspunkt gælder regler for øvrige rejsende også for personer, der tidligere har været smittet med COVID-19. Hvis du er tidligere smittet med COVID-19 og kan fremvise dokumentation for et positivt testresultat foretaget ved PCR-test, som på indrejsetidspunktet er mindst 14 dage gammelt og højst 12 uger gammelt, omfattes du af samme regler som færdigvaccinerede.

Hvis dit testresultat er positivt inden afrejse, skal du:

 • Ikke møde op i lufthavnen
 • Gå direkte i isolation og følge lokale retningslinjer for smittede med COVID-19
 • Selv betale eventuelle ekstraudgifter
 • Først rejse til Grønland, når du kan testes negativ for COVID-19

Din billet vil kunne ombookes til en anden dato, hvor du kan fremvise et negativt testsvar.

Har du symptomer på COVID-19 er det vigtigt, at du ikke møder op i lufthavnen. Du vil blive afvist ved gaten, såfremt du udviser symptomer. Læs mere om ”Hvis du får symptomer

Vi anbefaler, at du medbringer mundbind til lufthavnen, da du skal bære mundbind under din rejse, både ombord på flyet og i lufthavne. Det gælder for alle over 12 år samt kabinepersonalet, med få undtagelser.

Der henvises i øvrigt til Selvstyrets bekendtgørelse om betingelser for rejse til og i Grønland, som du finder her:

Selvstyrets bekendtgørelse om betingelser for rejse til og i Grønland.